tisdag 16 augusti 2011

Uppe med tuppen

03.45 i morse bar det iväg till Landvetter för att flyga till Chania på Kreta. Med barn gäller det ju att ha lite extra tid... Hampus var vaken hela vägen till Landvetter och på flygplatsen. Det kanske inte är så konstigt med tanke på alla bussasr, tankbilar och flygplan det finns att titta på! Han somnade när vi lyfte och vaknade två timmar senare, då hade vi bara en timma och tjugofem miuter kvar av flighten. Den gick också väldigt bra så snart får vi nog ta mod till oss att flyga lite längre! :)

Transfern till hotellet Atlantica Caldera Bay i Platanias tog ca 40-45 minuter. Vi bor i en tvårumslägenhet på första våningen med balkong. Just nu sitter jag och mamma på baslkongen och gottar oss medans Hampus sover som en stock. När vi hade installerat oss på rummet gick vi ner till stranden som ligger alldeles nedanför hotellet. Stranden består av sand och nere vid vattnet är det småsten, men helt ok. Jag och Hampus har faktiskt badat! Det var runt 25-26 grader i vattnet och runt 30 grader i luften. Härligt!!

Kvällsmaten åt vi på en restaurang vid huvudgatan, helt ok. Mitt första intryck av Platanias är att det mesta kretsar kring huvudgatan (som är rätt hårt trafikerad). Där finns restauranger, butiker och någon nattklubb. Imorgon kväll ska vi se vad Platanias äldre stadsdel har att erbjuda... men innan dess ska det solas och badas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar